2015. február 1., vasárnap

Julia Quinn: Egy csók... és minden más

Ellenszegülés, élcelődés, évődés, bálok és gyertyafény. Minden romantikus történet alappillérei ezek számomra. Mikor pedig egy magába zárkózott férfiról, és egy teátrális nőről van szó, hát... én igazán boldog vagyok. Néhány mondat Julia Quinn Egy csók... és minden más c. könyvéről.

Hosszú évek óta olvasok Julia Quinn, a Bridgerton sorozatot, és a Smythe-Smith történeteket is nagyon szerettem. Az írónő egyszerűen ír, de igen kedvesen, szellemes riposztokkal tarkítva. Az olvasó garantáltan kapkodni fogja a fejét a párbeszédeknél. 
Ezúttal volt szerencsém belegabalyodni hétvégén az Egy csók... és minden más című könyvébe, ami a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg tavaly. 
Nem volt túl terjedelmes regény, de annál több megmosolyogtató párbeszédet tartalmazott, ami miatt igazán mozgalmasnak éreztem az olvasottakat. 
A regény vége nekem kicsit lecsapott lett Quinn-hez képest, de még így is nagyszerű, pihentető olvasmány volt. Mindig csodáltam, milyen könnyedén tud bánni a ,,régi" szavakkal, de persze ez a magyar fordításnak is köszönhető.
A kedvencem természetesen a két főszereplő volt Hugh, és Sarah, de imádtam Sarah unikornist imádó és drámakirálynő húgait is.
A történet kezdetén Hugh egy kártyavereség után, elég kapatosan párbajra hívja Sarah unokabátyját, Danielt. A párbaj során Hugh lába úgy megsérül, hogy sántítani kezd, Danielt pedig Hugh apja Itáliába száműzi.
Ezek a történések bizony alapos ellenszenvet generálnak Hugh és Sarah között. Az ellenszenvet és a szeretetet pedig mint tudjuk, vékony vonal választja el egymástól. 
Az utálatos szóváltások pedig lassan kellemes ücsörgésekké, és lopott keringővé növik ki magukat. Ha szeretnétek megtudni, hogyan talál egymásra két ellentétes lélek, akkor olvassátok el a könyvet! :)

A borító most sem okozott csalódást, természetesen az összes kötet borítója nagyon ízléses, így egy is 5/5 pontos az én szememben.

Fülszöveg: 
A Bridgertonok ismerik a Smythe-Smith családot. És ön?

Az úr a hölgyről: tudálékos, bosszantó nőszemély.Hugh Prentice-nek sosem volt türelme a teátrális nőkhöz, és ha Lady Sarah Pleinsworth valaha tudta is, mit jelent a szerény és visszahúzódó mint pozitív női tulajdonság, e becses magatartás gyakorlásáról minden jel szerint elég régen lemondott. Az sem számítana, ha Hugh időközben megszokná olyannak, amilyen, és elnézné neki ezen súlyos hiányosságát. A briliáns matematikusnak ugyanis egy esztelen párbaj következtében megsérült a lába, és emiatt nem tud futni, lovagolni és keringőzni sem. Soha nem udvarolhatna egy olyan hölgynek, mint Sarah, arról pedig végképp nem álmodhatna, hogy feleségül veszi.

A hölgy az úrról: egészen egyszerűen őrült. Sarah sosem bocsátotta meg Hugh-nak a három évvel korábban vívott párbajt, amelynek következtében unokabátyja száműzetésbe kényszerült, amivel kis híján az egész családot tönkretette. Az sem számítana, ha meg tudná bocsátani neki ezt. Nem a sérült járása miatt képtelen elviselni a társaságát, a személyiségét tartja abszolút kiállhatatlannak. Ám amikor kénytelenek egy hetet egymás társaságában tölteni, mindketten rájönnek, hogy az első benyomás nem mindig megbízható. És amikor egy csókból kettő lesz, és három és négy, a matematikus elveszti kiváló számolási képességét, a hölgy pedig életében először nem talál szavakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése