2015. január 27., kedd

Kiera Cass: A párválasztó 3 - Az Igazi

Kiera Cass Párválasztó trilógiájának már az első oldalai elbűvöltek. Korábban már ódákat zengtm róla, hogy ilyen irodalommal kellene megcélozni a diákokat is, így ezt most nem szeretném tovább fűzni.
A harmadik rész, Az Igazi, tényleg olyan, amilyennek lennie kell, bár a végére az utolsó fejezetbe inkább a királyság hétköznapjairól írtam volna az írónő helyére. Bár csak ennyi hibája lenne minden könyvnek!
Igazi modern tündérmese ez, amiben benne van egy kicsi Való Világ és egy pici Nagy Ő, na meg az utópikus gondolatok, amelyek mostanában egyébként is birizgálják az írókat.
Ha a belőlem kiváltott érzelmekről kellene beszélnem, akkor katonásan be kell vallanom, hogy néhány helyen elpityeregtem.
Amit sajnálom egy picit, hogy Maxon az egész sorozatban soha nem állt ki az apja ellen America-ért. Így egy kicsit veszített a ,,felnézekrádmerttevagyafalkavezér" sztereotípiámból, amit minden regénybeli férfikarakterben keresek. America huzavonája sem idegesített, sőt, együtt is tudtam érezni vele. Aspenért soha nem rajongtam, de Celeste-et megszerettem a végére. 
Gyönyörű történet volt kasztok közötti különbségekről, zsarnokságról, és az elit beskatulyázásáról, bátorságról, és mindent túlélő szerelemről.

A könyv borítója az összes eddig olvasott regény közül a legkedvesebb számomra. egyszerűen gyönyörű, így nem is pontoznám, hiszen úgy sem tudnám számokba foglalni, milyen jól eltalálták.

Aki szeretne valami olyat olvasni, ami garantáltan kikapcsolja, de hagy benne maradandó nyomot is, az olvassa el a Párválasztó trilógiát, higgye el, megéri!

Néhány kedvenc idézetem a könyvből:

,,Te vagy a lehulló falevelek között átszüremlő napfény. Nevetésed a bánat falán is áttör. Szellő vagy egy kánikulai napon. Te vagy a káosz fölött is uralkodó értelem."

,,Nem te vagy az egész világ, de tőled lesz jó a világ. Nélküled is élnék, de ennél többre nem lennék képes."

,,Törd csak össze a szívemet. Törd össze akár ezerszer is. Úgyis a tiéd, hát azt teszel vele, amit akarsz."

Fülszöveg:

A PÁRVÁLASZTÓ KEZDETEKOR A LÁNYOK MÉG 35-EN VOLTAK. DE KÖZÜLÜK CSAK 1 NYERHET.





Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön.Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe - vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet - és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért."Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére.Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz."Kiera Cass a New York Times listavezető bestseller írója, valamint a magánkiadásban megjelent The Siren című fantasyregény szerzője. A Radford University diákja volt, jelenleg családjával a virginiai Blacksburgben él. Kiera életében megközelítőleg tizennégy fiút csókolt meg. Egyikük sem volt herceg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése